Ožujak 30, 2020

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

vrh desno2

Veterani 4. gbr na 7. braniteljskom mimohodu od Kaštel Lukšića do Malačke

Veljača 29, 2016

I ove godine udruga Lučonoše Domovinskog rata u sklopu Dana grada Kaštela organizirala je sedmi po redu braniteljski mimohod od spomenika prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu u Kaštel Lukšiću do spomen obilježja na Malačkoj. Predstavnike braniteljskih udruga među kojima su i bili i predstavnici 4. gardijske brigade, Zdravko Glavota i Ivo Vukadin, pozdravio je predsjednik udruge Lučonoša Domovinskog rata gospodin Ante Duvnjak te gradonačelnik grada Kaštela Ivan Udovičić naglasivši kako su ovakvi događaji važni jer veličaju vrijednosti Domovinskog rata. Nakon pozdravnih govora, sudionici mimohoda uputili su se Cestom dr. Franje Tuđmana do Kaštel Starog i dalje prema Malačkoj. U koloni osim barjaka 4. gardijske brigade viorili su se i barjaci udruga iz čitava Lijepe naše.

Po dolasku na Malačku sudionici mimohoda su položili vijence i upalili svijeće u Spomen obilježju, te se poklonili poginulim braniteljima Kaštela i Kaštelanske zagore.
Druženje gostiju i domaćina nastavljeno je zajedničkim ručkom na Malačkoj.

DOĐIMO I POKLONIMO SE

kapelica dracevacSvakog prvog petka u mjesecu, u 09.00 sati u Spomen kapeli "Sveti Križ" - voj. Dračevac održava se Sveta misa zadušnica za sve poginule i umrle pripadnike 4. Gardijske brigade.

projektza

Europska unijaSufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

O PROJEKTU

lenta eu

Online monografija

korica monografija

Veteranska odora

upute o nosenje odore