Travanj 08, 2020

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

vrh desno2

Pripadnici Moto kluba 4. gbr. na primanju u Ličko-senjskoj županiji

Listopad 15, 2014

Ličko-senjska županija uz bok novog braniteljskog projekta

GOSPIĆ- U sklopu obilježavanja 24. godišnjice utemeljenja 4. gardijske brigade HV Split, Moto klub ove proslavljene postrojbe priprema projekt „24 krunice za 24 godine“, koji će se organizirati u travnju 2015. U razdoblju od 14.-18. listopada ove godine članovi kluba obilaze važna spomen mjesta diljem Hrvatske, kao i predstavnike lokalne samouprave koje su ih podržale u prethodnom projektu „ 23.krunice za 23 godine“ održanom u travnju 2014., kao i one koje će biti uključene u novi projekt. Zamjenica župana ličko-senjskog Ivana Tomaš tim je povodom danas primila koordinatora projekta Ivicu Runjića i Zlatka Borojevića, dopredsjednika Moto kluba 4. gardijske brigade.

-Već smo pripremili elaborat za narednu godinu „24 krunice za 24 godine“, rekao je koordinator Runjić. Cilj nam je oteti zaboravu događaje i žrtve Domovinskog rata, svake godine brojka iz naslova projekta se povećava. Povezat ćemo cijelu Hrvatsku preko gardijskih brigada. Budući je Gospić sa Ličko-senjskom županijom pretrpio u ovome ratu strašna razaranja i brojne žrtve, a imao je 9. gardijsku brigadu „Vukovie“, ovu sredinu ćemo preko moto kluba „Crazy Wolf’s“ obavezno uključiti u taj projekt, kazao je Runjić. Plan organizatora je tijekom hodočašća obići sva mjesta stradanja hrvatskih branitelja i civila. U svakoj županiji bajkeri će posjećivati po dva mjesta stradavanja branitelja i civila, dok će u Vukovaru biti organizirane komemoracije na 6 mjesta. Županijska središta i gradovi sudjelovat će u troškovima ove karavane kroz simbolične donacije za troškove goriva i cestarine. Zamjenica župana Ivana Tomaš zahvalila se gostima što su Gospić i Ličko-senjska županija uključeni u ovaj projekt.

-Znamo da je nemoguće obići sva mjesta koja to zaslužuju. U našoj županiji teško su stradala mnoga naselja. U ovom je elaboratu predviđeno da će 27. travnja naredne godine u Gospiću biti organizirana molitva 18. krunice. O točnoj lokaciji znat ćemo naknadno. Mislim da je ovaj projekt zaista hvale vrijedan, posebno za generacije koje dolaze za nama. Važno je našoj djeci prenijeti istinu o krvavom ratu i mnogim ljudima koji su dali svoje živote da bi mi danas živjeli u miru i slobodi. Objasniti mladima pravi značaj toga rata, nacionalno ih osvijestiti i usaditi im poštovanje prema hrvatskim braniteljima-to je jedna od naših obaveza i čuvanje nacionalnog ponosa. Osobno smatram da nam je dužnost prenijeti djeci istinu da smo žitelji jedne ponosne zemlje nastale u krvi, u pravednoj borbi za slobodu, rekla je Ivana Tomaš iskazujući potporu ovome projektu.

M. S.
www.lika-online.com

DOĐIMO I POKLONIMO SE

kapelica dracevacSvakog prvog petka u mjesecu, u 09.00 sati u Spomen kapeli "Sveti Križ" - voj. Dračevac održava se Sveta misa zadušnica za sve poginule i umrle pripadnike 4. Gardijske brigade.

projektza

Europska unijaSufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

O PROJEKTU

lenta eu

Online monografija

korica monografija

Veteranska odora

upute o nosenje odore