Veljača 21, 2018

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

vrh desno2

Veterani 4. GBR na obljetnici u Rujanima

22. srpnja 2017. godine veterani  4. gardijske brigade je sudjelovali su na obilježavanju 7. obljetnice sakralno memorijalnog centra Sv. Juraj i 22. obljetnicu operacija „Ljeto 95“, „Oluja“, „Maestral“ i „Južni potez“ u Rujanima (Livno).

Koliko je rat bio težak na tim prostorima govori činjenica da je 420 pripadnika ovih postrojbi položili svoje živote za slobodu svoga naroda u vojnim oslobodilačkim operacijama koje su započinjale s Livanjskim bojišnicama.

U čast njima izgrađen je memorijalni centra , a ujedno se obilježilo mjesto odakle su započinjale oslobodilačke vojnoredarstvene operacije. Ovogodišnje obilježavanje „Dana pobjede i sjećanja“ u organizaciji Organizacijskog odbora za obilježavanje „Dana pobjeda i sjećanja“, Udruge Sv. Juraj – Memorijalni centar Rujani – Livno, Udruga Hrvatskih Časnički zbor grada Splita te Udruge Udovica Hrvatskih Branitelja Domovinskog rata – Split upriličeno je Svetom misom za Domovinu koju je predvodio msgr. Jure Bogdan, vojni biskup u RH uz koncelebraciju msgr. Franje Komarice, banjalučkog biskupa i mons. Tome Vukušića vojnog biskupa u Bosni i Hercegovinu.  

Nakon Svete mise  druženje uzvanika nastavilo se uz prigodan domjenak.