Travanj 01, 2020

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

vrh desno2

Veterani 4. GBR na obljetnici 1. gardijske brigade HVO-a „Ante Bruno Bušić“

Dana 13. lipnja 2018. godine u Posuškom Gracu obilježena je 26. obljetnica osnutka Prve profesionalne postrojbe HVO-a „Ante Bruno Bušić“. Predstavnici Udruge veterana 4. gardijske brigade, tajnik Zdravko Ćurković, te članovi Udruge Mirko Ivančić i Ante Perković nazočili su obilježavanju obljetnice.

Uoči obljetnice održan je memorijalni turnir u malom nogometu povodom sjećanja na poginule pripadnike postrojbe. Na turniru je sudjelovala i malonogometna momčad 4. gardijske brigade koja je u konačnici osvojila treće mjesto.

Povodom obljetnice služena je sv. misa u crkvi svetog Franje u Gracu, koju je predvodio mons. Željko Čuturić, generalni vikar Vojnog ordinarija u BIH. Nakon sv. mise održan je svečani mimohod do spomenika poginulim pripadnicima postrojbe, te su položeni vijenci i upaljene svijeće za sve koji su svoj život dali na oltaru Domovine.

Druženje gostiju i prijatelja nastavilo se uz prigodni domjenak.

FOTOGALERIJA

DOĐIMO I POKLONIMO SE

kapelica dracevacSvakog prvog petka u mjesecu, u 09.00 sati u Spomen kapeli "Sveti Križ" - voj. Dračevac održava se Sveta misa zadušnica za sve poginule i umrle pripadnike 4. Gardijske brigade.

projektza

Europska unijaSufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

O PROJEKTU

lenta eu

Online monografija

korica monografija

Veteranska odora

upute o nosenje odore