Travanj 01, 2020

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

vrh desno2

Veterani 4. GBR na obilježavanju Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja u Splitu

Trodnevnim programom Grad Split, obilježava Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

U srijedu, 01. kolovoza, u suradnji sa Muzejom Domovinskog rata, održano je predavanje „Kroz Oluju“ u Gradskoj knjižnici Marko Marulić.

Središnji dio proslave, 03. kolovoza, započeo je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća za sve poginule branitelje. Izaslanstvo Ministarstva unutarnjih poslova, Hrvatske ratne mornarice, Splitsko-dalmatinske županije, Ureda državne uprave, Grada Splita i predstavnika braniteljskih Udruga položili su vijence i zapalili svijeće na Groblju hrvatskih branitelja, Središnjem križu te Spomen obilježju poginulih bošnjaka-muslimana branitelja u Domovinskom ratu, te ispred spomenika u Parku hrvatskih branitelja kod zgrade Gradske uprave. Kao i svake godine, na ovoj proslavi sudjelovali su i članovi udruge veterana 4. gardijske brigade.

Sveta misa zahvalnica je služena u crkvi Gospe od Zdravlja, nakon čega su se okupljeni, predvođeni državnim stijegom kojeg su nosili djeca poginulih hrvatskih branitelja, uz zastave Ministarstva unutarnjih poslova, policije, Hrvatske ratne mornarice, 4. gardijske brigade i 204. brigade, uz pratnju Limene glazbe Omiš, kroz Marmontovu ulicu, preko Rive spustili do središnje pozornice gdje je održan svečani program. Okupljenima su se prigodno obratili gradonačelnik Andro Krstulović Opara i župan Blaženko Boban. U glazbenom dijelu programa nastupila je klapa Contra.

Uoči proslave Oluje, u subotu 04. kolovoza južno pročelje Banovine, prekrit će se 15-metarskom zastavom Republike Hrvatske. Cjelokupna proslava završit će spektakularnim vatrometom na Gatu sv. Nikole, 05. kolovoza s predviđenim početkom u 21:30 sati.

olujasplit2018 3

olujasplit2018 2

DOĐIMO I POKLONIMO SE

kapelica dracevacSvakog prvog petka u mjesecu, u 09.00 sati u Spomen kapeli "Sveti Križ" - voj. Dračevac održava se Sveta misa zadušnica za sve poginule i umrle pripadnike 4. Gardijske brigade.

projektza

Europska unijaSufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

O PROJEKTU

lenta eu

Online monografija

korica monografija

Veteranska odora

upute o nosenje odore