Ožujak 30, 2020

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

vrh desno2

Veterani 4.GBR na obilježavanju 26. obljetnice stradanja Škabrnje

Kao i svake godine veterani 4. gardijske brigade obilježili su tužnu 26. obljetnicu stradanja Škabrnje gdje su u Koloni sjećanja Ulicom 18. studenog 1991. do spomen obilježja masovne grobnice svoje misli i molitve uputili za sve poginule hrvatske branitelje i civile. Ove godine Škabrnju je pohodilo nikad više domoljuba koji su htjeli odati počast žrtvi koju je to mjesto pretrpjelo.

Na Spomen-obilježje masovne grobnice izaslanstvo Udruge veterana 4. gardijske brigade upalilo je svijeće za sve koji su dali svoj život za domovinu. Sveta misa za sve stradale u Domovinskom ratu služena je u Crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije, a predvodio ju je vojni ordinarij mons. Jure Bogdan koji je u svojoj propovijedi naglasio kako su pravi odgovor na zlo uvijek samo ljudska blizina, ljubav i pažnja, a ne osveta i mržnja jer mržnja donosi mrak iz kojeg se nikad ne vidi cjelovita istina.

Dan sjećanja na žrtve u Škabrnji završio je komemorativnim skupom na Trgu Franje Tuđmana i polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća ispod središnjeg križa na Groblju sv. Luke gdje su vijenac položili i veterani 4. gardijske brigade.

DOĐIMO I POKLONIMO SE

kapelica dracevacSvakog prvog petka u mjesecu, u 09.00 sati u Spomen kapeli "Sveti Križ" - voj. Dračevac održava se Sveta misa zadušnica za sve poginule i umrle pripadnike 4. Gardijske brigade.

projektza

Europska unijaSufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

O PROJEKTU

lenta eu

Online monografija

korica monografija

Veteranska odora

upute o nosenje odore