Ožujak 30, 2020

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

vrh desno2

Veterani 4. GBR na obilježavanju 25. obljetnice VRO Maslenica

Siječanj 24, 2018

Veterani 4. gardijske brigade sudjelovali su na svečanom obilježavanju 25. obljetnice vojno redarstvene operacije Maslenica. U ponedjeljak su položeni vijenci kod središnjeg križa na gradskome groblju te na spomen-obilježju 3. bojne 4. gardijske brigade Imotski sokolovi u Ulici Ante Starčevića. Također zapaljene su svijeće kod spomenika svim poginulim braniteljima zadarskog područja u parku uz Trg kneza Višeslava.

Povodom obljetnice upriličen je mimohod postrojbi sudionica operacije s ratnim zastavama te svečana akademija u HNK Zadar.

U utorak su veterani 4. gardijske brigade posjetili Kašić gdje su zapalili svijeću za sve poginule suborce. Kod Zelenog Hrasta izaslanstvo Udruge veterana 4. gardijske brigade položilo je vijenac, a potom je u župnoj crkvi u Paljuvu služena Sveta misa.

Također povodom 25. obljetnice zajedno s obiteljima poginulih otkrivena je spomen ploča pripadnicima 4. gardijske brigade Anti Malešu i Ivici Galešiću.

Na ulazu u Novigrad upaljena je svijeća pokojnom pripadniku 4. gardijske brigade Ivanu Čuli. Druženje suboraca nastavilo se u Novigradu uz zajednički ručak.

DOĐIMO I POKLONIMO SE

kapelica dracevacSvakog prvog petka u mjesecu, u 09.00 sati u Spomen kapeli "Sveti Križ" - voj. Dračevac održava se Sveta misa zadušnica za sve poginule i umrle pripadnike 4. Gardijske brigade.

projektza

Europska unijaSufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

O PROJEKTU

lenta eu

Online monografija

korica monografija

Veteranska odora

upute o nosenje odore