Travanj 26, 2018

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

vrh desno2

Veterani 4. gbr na obilježavanju 24. obljetnice VRO Maslenica ’93

Siječanj 23, 2017

I ove godine veterani 4. gardijske brigade sudjelovali su na obilježavanju 24. obljetnice veličanstvene vojno-redarstvene operacije „Maslenica“ kako bi odali počast svim poginulim hrvatskim braniteljima i civilima na tom području.

Tom prigodom veterani 4. gardijske brigade posjetili su Kašić te su uz brojna državna izaslanstva te ostale braniteljske udruge položili vijence i upalili svijeće za sve poginule suborce i civile.

Veterani 4. gardijske brigade također su položili vijence i upalili svijeće kod spomen obilježja 4. gardijske brigade u Zelenom hrastu, kod spomen obilježja pogibije pokojnih pripadnika 4. gardijske brigade u Podgradini i Novigradu, kod zajedničkog spomen obilježja svim poginulim hrvatskim braniteljima i civilima u Paljuvu te kod spomenika 2. gardijske brigade u Novigradu.

Nakon polaganja vijenaca uslijedila je Sveta misa za poginule hrvatske branitelje u crkvi Pomoćnice kršćana u Paljuvu koju je služio fra Božo Ančić.

Zajedničko druženje suboraca nastavilo se u Novigradu uz prigodni ručak.

DOĐIMO I POKLONIMO SE

kapelica dracevacSvakog prvog petka u mjesecu, u 09.00 sati u Spomen kapeli "Sveti Križ" - voj. Dračevac održava se Sveta misa zadušnica za sve poginule i umrle pripadnike 4. Gardijske brigade.

Poginuli pripadnici 4. GBR

Online monografija

korica monografija

Veteranska odora

upute o nosenje odore