Svibanj 24, 2018

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

vrh desno2

Veterani 4. gbr na obilježavanju 10. godišnjice i Dana Gardijske mehanizirane brigade

03. travnja 2017. godine u vojarni „Kralj Zvonimir“ u Kninu obilježena je 10. godišnjica ustrojavanja i Dan Gardijske mehanizirane brigade (Gmbr) Hrvatske kopnene vojske na kojem je prisustvovalo i izaslanstvo Udruge veterana 4. gardijske brigade.

Obilježavanju je nazočio i potpredsjednik Vlade i ministar obrane RH Damir Krstičević, načelnik Glavnog stožera OSRH general zbora Mirko Šundov sa suradnicima, zapovjednik Gardijske mehanizirane brigade brigadir Tihomir Kundid, gradonačelnik Knina Nikola Blažević, te drugi gosti i uzvanici.

Središnjoj svečanosti u vojarni "Kralj Zvonimir" u Kninu prethodilo je polaganje vijenaca i paljenje svijeća u spomen na poginule hrvatske branitelje kod Spomenika hrvatske pobjede "Oluja '95". Vijenac su položili i veterani 4. gardijske brigade u spomen na sve suborce koji su svoje živote položili za Hrvatsku. Nakon polaganja vijenaca služena je sveta misa u Crkvi Gospe Velikog Krsnog Zavjeta koju je predvodio vojni kapelan Gmbr fra Božo Ančić.

DOĐIMO I POKLONIMO SE

kapelica dracevacSvakog prvog petka u mjesecu, u 09.00 sati u Spomen kapeli "Sveti Križ" - voj. Dračevac održava se Sveta misa zadušnica za sve poginule i umrle pripadnike 4. Gardijske brigade.

Poginuli pripadnici 4. GBR

Online monografija

korica monografija

Veteranska odora

upute o nosenje odore