Svibanj 24, 2018

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

vrh desno2

Veterani 4. GBR na 26. obljetnici obrane Kruševa i Novigrada

Veterani 4. gardijske brigade sudjelovali su na obilježavanju 26. godišnjice obrane Novigrada i Kruševa. Obilježavanje je započelo 28. srpnja uplovljavanjem brodova HRM u novigradsku luku gdje su građani i gosti mogli razgledati plovila. Preko 2000 tisuće građana i turista razgledavalo je brodove. U večernjim satima proslavu je uveličala i Klapa HRM „Sveti Juraj“ koja je za posjetitelje napravila koncert za pamćenje. U okviru svečanosti umirovljeni general Ivan Beneta kao izaslanik načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga uručio je zahvalnicu Udruge veterana 4. gardijske brigade posadi broda Klimno i Kriznom stožeru Novigrada.

Svečanost se nastavila sutradan gdje su veterani 4. gardijske brigade položili vijence na mjesnom groblju za sve poginule hrvatske branitelje.

Nakon toga za uzvanike je upriličen domjenak nakon čega se formirala hodna kolona do mjesta ukrcaja na ribarske brodove koji su naše veterane 1991. godine prevozili u Kruševo. U pratnji ribarskih brodova bili su brodovi HRM-a gdje se na licu mjesta moglo usporediti stanje ondašnje i sadašnje, u smislu naoružanja i mogućnosti. U Kruševu su položeni vijenci ispred župne crkve nakon čega je služena Sveta misa. Nakon Svete mise veterani i obitelji poginulih su obašli mjesta stradavanja pripadnika 4. gardijske brigade.

Naposljetku, druženje uzvanika nastavilo se na zajedničkom ručku u Kruševu.

Ovom prilikom zahvaljujemo se domaćinima Novigrada i Kruševa koji su nas srdačno dočekali i ugostili kao i svake godine!

DOĐIMO I POKLONIMO SE

kapelica dracevacSvakog prvog petka u mjesecu, u 09.00 sati u Spomen kapeli "Sveti Križ" - voj. Dračevac održava se Sveta misa zadušnica za sve poginule i umrle pripadnike 4. Gardijske brigade.

Poginuli pripadnici 4. GBR

Online monografija

korica monografija

Veteranska odora

upute o nosenje odore