Ožujak 30, 2020

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

vrh desno2

Veterani 4. GBR na 26. obljetnici Dana obrane grada Zadra

Listopad 09, 2017

Veterani 4. gardijske brigade sudjelovali su na 26. obljetnici Dana obrane grada Zadra te su se tom prigodom prisjetili 06. listopada 1991. godine kada su hrvatski branitelji spriječili prodor agresorskih snaga JNA i srpskih paravojnih postrojbi te njihov ulazak u Zadar. U počast svima koji su položili svoje živote u obrani Zadra položeni su vijenci i zapaljene svijeće na Središnjem križu na zadarskom Gradskom groblju, pred spomenikom Imotskim sokolovima u Zadru te poginulim hrvatskim braniteljima kod spomen obilježja na Dračevcu.Nakon polaganja vijenaca služena je Sveta misa u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije na Dračevcu.

Na svečanosti su sudjelovala brojna izaslanstva, general Mladen Markač kao izaslanik predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, župan Božidar Longin bio je izaslanik predsjednika Sabora RH Gordana Jandrokovića, ministar branitelja Tomislav Medved ujedno je bio i izaslanik predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, zapovjednik Zapovjedništva za potporu general bojnik Mladen Fuzul obratio se kao izaslanik potpredsjednika Vlade RH i ministra obrane Damira Krstičevića, dok je delegaciju Grada Zadra predvodio gradonačelnik Branko Dukić.

DOĐIMO I POKLONIMO SE

kapelica dracevacSvakog prvog petka u mjesecu, u 09.00 sati u Spomen kapeli "Sveti Križ" - voj. Dračevac održava se Sveta misa zadušnica za sve poginule i umrle pripadnike 4. Gardijske brigade.

projektza

Europska unijaSufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

O PROJEKTU

lenta eu

Online monografija

korica monografija

Veteranska odora

upute o nosenje odore