Svibanj 24, 2018

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

vrh desno2

Veterani 4. gardijske brigade odali počast žrtvama masakra u Škabrnji

Kolonom sjećanja „Korak po korak“ obilježena je 25. obljetnica masakra u Škabrnji u kojem su 18.11.1991. godine mučena i ubijena 43 civila i 15 hrvatskih branitelja. Kolonu od nekoliko tisuća ljudi predvodili su hrvatski branitelji i obitelji stradalnika, a uz zastave ratnih postrojbi, zastavu veterana 4. gardijske brigade nosio je Mijo Kutleša.  

U spomen na  žrtve koje su nastradale od strane pripadnika JNA i paravojnih postrojbi takozvane SAO Krajine, izaslanstvo veterana 4. gardijske brigade - Julija Budimir Bekan, Milenko Jelić i Dražen Pavela položilo je vijenac kod spomen obilježja masovne grobnice.

Sv. misu u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije služio je zadarski nadbiskup mons. Želimir Puljić, koji je istaknuo da Vukovar i Škabrnja utjelovljuju sva mjesta višegodišnjeg stradanja diljem Lijepe naše.

skabrnja 2016

DOĐIMO I POKLONIMO SE

kapelica dracevacSvakog prvog petka u mjesecu, u 09.00 sati u Spomen kapeli "Sveti Križ" - voj. Dračevac održava se Sveta misa zadušnica za sve poginule i umrle pripadnike 4. Gardijske brigade.

Poginuli pripadnici 4. GBR

Online monografija

korica monografija

Veteranska odora

upute o nosenje odore