Travanj 01, 2020

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

vrh desno2

Veterani 4. gardijske brigade na otkrivanju spomenika suborcima u Kuli Norinskoj

U organizaciji Općine Kule Norinske i UVDR-1991, u petak 14. rujna 2018. godine, održana je svečanost otkrivanja spomenika hrvatskim braniteljima na groblju Bagalović. Na spomeniku su imena trojice pripadnika 116. brigade HV, Nike Jerkovića-Prime i Marija Nikolića-Kiše, koji su poginuli kao pripadnici 4. gardijske brigade i Ivice Prusca-Jumi, koji je poginuo kao pripadnik 3. gardijske brigade.

Spomen obilježje otkrio je sin poginulog branitelja Ante Jerković, a svečanosti su nazočili izaslanik predsjednice Republike Hrvatske, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Branko Bačić, izaslanik predsjednika Vlade i dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić, načelnik općine Kula Norinska Nikola Krstičević, predsjednik UVDR 1991 – Krvavac Hrvoje Vučković, te pripadnici mnogobrojnih braniteljskih Udruga proizašlih iz Domovinskog rata, među kojima su bili i veterani 4. gardijske brigade iz Splita i Metkovića, te veterani 3. gardijske brigade.

Veterani 4. gardijske brigade sudjelovali su i na svečanom imenovanju vojarne "Neretva" u vojarnu "116.brigade HV", u okviru 27. obljetnice Hrvatske ratne mornarice, koja je ove godine obilježena u luci Ploče.

DOĐIMO I POKLONIMO SE

kapelica dracevacSvakog prvog petka u mjesecu, u 09.00 sati u Spomen kapeli "Sveti Križ" - voj. Dračevac održava se Sveta misa zadušnica za sve poginule i umrle pripadnike 4. Gardijske brigade.

projektza

Europska unijaSufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

O PROJEKTU

lenta eu

Online monografija

korica monografija

Veteranska odora

upute o nosenje odore