Ožujak 30, 2020

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

vrh desno2

Veterani 4. gardijske brigade na obilježavanju Dana hrvatskih branitelja grada Splita.

Polaganjem cvjetnih aranžmana na spomenik u Parku branitelja pred zgradom Gradske uprave, a potom i vijenaca na Groblju hrvatskih branitelja i na Spomen obilježju poginulim Bošnjacima-muslimanima u Domovinskom ratu na Gradskom groblju Lovrinac 30. svibnja 2018. godine članovi Udruge veterana 4. gardijske brigade sudjelovali su na obilježavanju Dana hrvatskih branitelja grada Splita.

U sklopu programa obilježavanja Dana hrvatskih branitelja grada Splita gradonačelnik Andro Krstulović Opara, zamjenik gradonačelnika Nino Vela i državni tajnik Ministarstva hrvatskih branitelja Ivan Vukić, zajednički su položili kamen temeljac i tako svečano otvorili radove na izgradnji stambene zgrade branitelja S1-49 na adresi Prvih hrvatskih redarstvenika bb na Mertojaku.

Tom prilikom gradonačelnik Krstulović Opara kazao je kako iza položenog kamen temeljca stoji priča sastavljena od hodograma rada, točno preciziranih zaduženja i jasne procedure. Zamjenik gradonačelnika Nino Vela naveo je kako je projekt zgrade od 17 stanova ukupno vrijedan 16 milijuna kuna, a završetak radova očekuje se za 16 mjeseci. Izvođači radova su tvrtke "Lavčević" i "Građevno Zec". Državni tajnik Ivan Vukić je izrazio zadovoljstvo što će grad pod Marjanom dobiti još jednu zgradu za ratne vojne invalide iz Domovinskog rata i obitelji poginulih pripadnika HV-a. Ubrzanje stambenog zbrinjavanja hrvatskih branitelja jedan je od ključnih prioriteta resornog ministarstva i cijele Vlade RH, naveo je tajnik Vukić.

Današnjoj svečanosti nazočili su i budući stanari zgrade, predstavnici Splitsko-dalmatinske županije, udruga proizašlih iz Domovinskog rata, te župnik don Vjenceslav Kujundžić koji je blagoslovio početak radova.

DOĐIMO I POKLONIMO SE

kapelica dracevacSvakog prvog petka u mjesecu, u 09.00 sati u Spomen kapeli "Sveti Križ" - voj. Dračevac održava se Sveta misa zadušnica za sve poginule i umrle pripadnike 4. Gardijske brigade.

projektza

Europska unijaSufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

O PROJEKTU

lenta eu

Online monografija

korica monografija

Veteranska odora

upute o nosenje odore