Kolovoz 08, 2020

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

vrh desno2

Veterani 4. gardijske brigade na obilježavanju 27. obljetnice stradanja, progona i zločina na Hrvatima Bugojna

U organizaciji Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata HVO HB Bugojna 27. srpnja 2020. godine obilježena je 27. obljetnica stradavanja, progona i zločina nad Hrvatima Bugojna.

Obljetnica je započela polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Spomen obilježju u katoličkom gradskom groblju u Bugojnu.

Vijence su položili i svijeće zapalili predstavnici Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata HVO HR-HB te brojna izaslanstva općinske, županijske, entitetske i državne razine vlasti. Veterani 4. gardijske brigade vijenac su položili i zapalili svijeću uz veleposlanika Republike Hrvatske u BIH Ivana Sabolića.

Misu zadušnicu za sve poginule, odvedene i nestale Hrvate u župnoj crkvi sv. Ante predvodio je fra Nikica Vujica, definitor i ekonom Franjevačke provincije Bosne Srebrene.

Veterani su odlazak na obljetnicu iskoristili i za posjet hrvatskim braniteljima u Uskoplju, te su na Spomen obilježju posvećenom poginulim hrvatskim braniteljima zapalili svijeće.

DOĐIMO I POKLONIMO SE

kapelica dracevacSvakog prvog petka u mjesecu, u 09.00 sati u Spomen kapeli "Sveti Križ" - voj. Dračevac održava se Sveta misa zadušnica za sve poginule i umrle pripadnike 4. Gardijske brigade.

projektza

Europska unijaSufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

O PROJEKTU

lenta eu

Online monografija

korica monografija

Veteranska odora

upute o nosenje odore