Travanj 01, 2020

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

vrh desno2

Veterani 4. gardijske brigade na obilježavanju 27. obljetnice obrane Kruševa

U organizaciji Grada Obrovca, mjesnog odbora Kruševo i HVIDR-e Obrovac, u subotu, 28.srpnja 2018. godine, svečano je obilježena 27. obljetnica obrane Kruševa.

Mještani tog malog mjesta u Zadarskoj županiji, kao i svi prisutni gosti, su se prisjetili velike akcije pripadnika 4. gardijske brigade, koji su svojom hrabrošću i borbenošću spriječili neprijatelje da uđu u Zadar i ovladaju njime.

Svečanost je započela okupljanjem sudionika u Novigradu, odakle su se brodovima novigradskih ribara prevezli do Kruševa. Tijekom tog mimoplova položen je vijenac u more za sve poginule i umrle hrvatske branitelje. U ime Udruge na ovom dijelu svečanosti prisustvovao je tajnik Zdravko Ćurković.

Nakon toga je uslijedio središnji dio svečanosti. Kod spomen križa ispred crkve sv. Jurja u Kruševu, položeni su vijenci i zapaljene svijeće za sve poginule branitelje, nakon čega je služena sveta misa.

Uz veterane 4. gardijske brigade, bili su prisutni i predstavnici državne vlasti, policije, lokalne i regionalne samouprave, te predstavnici mnogobrojnih udruga proizašlih iz Domovinskog rata.

Neka im je vječna slava i hvala!

krusevo1 2018

krusevo2 2018

DOĐIMO I POKLONIMO SE

kapelica dracevacSvakog prvog petka u mjesecu, u 09.00 sati u Spomen kapeli "Sveti Križ" - voj. Dračevac održava se Sveta misa zadušnica za sve poginule i umrle pripadnike 4. Gardijske brigade.

projektza

Europska unijaSufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

O PROJEKTU

lenta eu

Online monografija

korica monografija

Veteranska odora

upute o nosenje odore