Travanj 01, 2020

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

vrh desno2

Veterani 4. gardijske brigade na obilježavanju 25. obljetnice akcije Medački džep

U nedjelju, 09.09.2018. godine u Gospiću, na Trgu Stjepana Radića, obilježena je 25. obljetnica vojno-redarstvene operacije „Medački džep“. Mnogobrojni posjetitelji, prisjetili su se davne 1993. godine kada je u samo dva dana oslobođen veliki dio hrvatskog teritorija.

Program je započeo ranojutarnjom budnicom kroz ulice Grada Gospića, svetom misom za sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje u Katedrali Navještenja Blažene Djevice Marije. Predstavnici političkog, društvenog i vjerskog života, ratni veterani gardijskih postrojbi HV-a među kojima su bili i pripadnici veterana 4. gardijske brigade i mnogi drugi, položili su vijence i zapalili svijeće kod Spomenika hrvatskih branitelja.

Posjetitelji su mogli uživati u programu krila „Oluje“ te u taktičko tehničkom zboru naoružanja i opreme hrvatske vojske.

DOĐIMO I POKLONIMO SE

kapelica dracevacSvakog prvog petka u mjesecu, u 09.00 sati u Spomen kapeli "Sveti Križ" - voj. Dračevac održava se Sveta misa zadušnica za sve poginule i umrle pripadnike 4. Gardijske brigade.

projektza

Europska unijaSufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

O PROJEKTU

lenta eu

Online monografija

korica monografija

Veteranska odora

upute o nosenje odore