Travanj 10, 2020

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

vrh desno2

Veterani 4. gardijske brigade na obilježavanju 24. obljetnice VRO "Oluja" u Splitu

Trodnevnim programom u Gradu Splitu obilježen je Dan pobjede i Domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja te 24. obljetnica VRO „Oluja“.

Program obilježavanja započeo je 03. kolovoza 2019. godine završnicom malonogometnog natjecanja pod nazivom „Oluja u mom srcu“ održanog ŠRC Brda.

Glavi dio proslave održan je 04. kolovoza 2019. godine, koji je započeo postavljanjem hrvatskog stijega na zgradu Gradske uprave. Program je nastavljen misom zahvalnicom u crkvi Gospe od zdravlje, te mimohodom branitelja s ratnim zastavama ulicama Grada Splita.

Na misi zahvalnici te mimohodu sudjelovali su uz mnogobrojne suborce, Splićanke i Splićane i veterani 4. gardijske brigade uz pridružene članove Djecu hrvatskih branitelja Domovinskog rata.

Potom je Marko Perković Thompson održao veliki koncert na Rivi na kojem se okupilo oko 100 000 ljudi. Unatoč sitnim tehničkim problemima ništa nije utjecalo na užarenu atmosferu tijekom cijelog koncerta.

Na sami Dan pobjede i Domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja u jutarnjim satima položeni su vijenci i zapaljene svijeće na Gradskom groblju Lovrinac i u Parku hrvatskih branitelja.

split danpobjede2019 001

DOĐIMO I POKLONIMO SE

kapelica dracevacSvakog prvog petka u mjesecu, u 09.00 sati u Spomen kapeli "Sveti Križ" - voj. Dračevac održava se Sveta misa zadušnica za sve poginule i umrle pripadnike 4. Gardijske brigade.

projektza

Europska unijaSufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

O PROJEKTU

lenta eu

Online monografija

korica monografija

Veteranska odora

upute o nosenje odore