Travanj 01, 2020

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

vrh desno2

Veterani 4. gardijske brigade na komemoraciji za 31 poginulog i jednoga nestalog pripadnika Puma na Velikoj Duvjakuši

Ispred spomen-obilježja na jednom od dinarskih visova, Velikoj Duvjakuši, članovi Udruge veterana 4.gardijske brigade sudjelovali su na svečanosti odavanja počasti trideset jednom poginulom i jednom nestalom pripadniku 7. gardijske brigade, stradalima u operacijama oslobađanja domovine od kraja 1994. do Oluje i ulaska Hrvatske vojske u Knin u kolovozu 1995. godine.

Velika je žrtva utkana u temelje slobodne Hrvatske i ne smije se zaboraviti, niti se njome smije manipulirati u dnevnopolitičke svrhe, jedna je od poruka s Dinare.

Spomenik na Velikoj Duvjakuši sastoji se od 32 kamena na kojima su uklesana imena 31 poginuloga i jednoga nestalog pripadnika “PUMA”. U blizini tog spomen-obilježja izgrađena je i spomen-planinarska kuća stradalim u Domovinskom ratu na nadmorskoj visini od 1630 metara, što je najviša kota u Hrvatskoj na kojoj se nalazi neki planinarski dom.

Na Dinari proživljavamo neizmjerni ponos što smo s pripadnicima 4. gardijske, sinjske 126. brigade i drugim postrojbama - slomili kičmu velikosrpskim agresorima na Hrvatsku, ali ujedno i tugu jer je na širem prostoru Dinare poginuo trideset i jedan naš suborac, a jedan je nestao – kazao je Robert Puja, predsjednik udruge vetarana 7. gardijske brigade Puma u čijoj je organizaciji u subotu na Velikoj Duvjakuši (1630 metara) na Dinari održana komemoracija za poginule i nestalog pripadnika Puma.

duvjakusa

DOĐIMO I POKLONIMO SE

kapelica dracevacSvakog prvog petka u mjesecu, u 09.00 sati u Spomen kapeli "Sveti Križ" - voj. Dračevac održava se Sveta misa zadušnica za sve poginule i umrle pripadnike 4. Gardijske brigade.

projektza

Europska unijaSufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

O PROJEKTU

lenta eu

Online monografija

korica monografija

Veteranska odora

upute o nosenje odore