Travanj 01, 2020

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

vrh desno2

Veterani 4. gardijske brigade na komemoraciji u spomen na Bugojansku skupinu “Fenix"

U subotu, 21. srpnja, u spomen parku u zaseoku Ivkošići u Zmijavcima, obilježena je 6. obljetnica podizanja spomen obilježja stradalih domoljuba Bugojanske skupine.

U organizaciji Udruge za spomen na Bugojansku skupinu „Fenix“, brojni gosti kao i rodbina stradalih, prisjetila se skupine hrabrih ljudi koji su u ljeto 1972. godine došli iz Australije s ciljem podizanja oružane borbe protiv komunističkog režima.

Na mjestu spomenika položeni su vijenci i zapaljene svijeće. Domaćin Stjepan Ivkošić, koji je ujedno i predsjednik Udruge za spomen na Bugojansku skupinu „Fenix“, obratio se svim prisutnima prigodnim govorom. Nakon njega to je učinio i predstavnik Hrvatskog generalskog zbora Ljubo Česić Rojs te predstavnik studenata Grada Zagreba.

U ime Udruge veterana 4. gardijske brigade prisustvovali su Stjepan Čolak i Ivica Bošnjak koji se također prigodnim govorom obratio svim prisutnima.

Skup je nastavljen uz bogat kulturno umjetnički program lokalnih KUD-ova iz Imotske krajine i Hercegovine te prigodnim domjenkom.

DOĐIMO I POKLONIMO SE

kapelica dracevacSvakog prvog petka u mjesecu, u 09.00 sati u Spomen kapeli "Sveti Križ" - voj. Dračevac održava se Sveta misa zadušnica za sve poginule i umrle pripadnike 4. Gardijske brigade.

projektza

Europska unijaSufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

O PROJEKTU

lenta eu

Online monografija

korica monografija

Veteranska odora

upute o nosenje odore