Ožujak 30, 2020

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

vrh desno2

Veterani 4. gardijske brigade na devetom Memorijalnom hodu „Uvijek vjerni domovini“

Na devetom po redu Memorijalnom hodu u spomen braniteljima Domovinskog rata kojeg organizira udruga Lučonoše Domovinskog rata sudjelovali su i veterani 4. gardijske brigade. Ovu je subotu, Memorijalni hod okupio hodočasnike iz cijele Hrvatske kako bi polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća odali počast svim poginulim hrvatskim vitezovima.

„Uvijek vjerni domovini“ naziv je ovogodišnjeg mimohoda koji je okupio predstavnike četrdesetak različitih braniteljskih i srodnih udruga pred spomenikom dr. Franje Tuđmana u Kaštel Lukšiću, a koji su nakon odavanja počasti krenuli pješice do 13 km udaljenog spomenika, križa poginulim braniteljima na Malačkoj.

Dobro nam došli u grad Kaštela na današnji Dan grada, znam da nije bilo lako stići iz cijele Hrvatske zbog nevremena koje vas je pratilo, ali imali ste srca i želju doći pokloniti se našem prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu i svim našim braniteljima koji su dali svoje živote na oltar domovine i dijaspore. Naš ovogodišnji slogan je „Uvijek vjerni domovini“, hrvatski branitelji su odani domovini ma kako bilo da bilo, svoju domovinu nećemo prodati ni dati za ništa – kazao je na početku ovog hodočašća predsjednik Lučonoša Domovinskog rata, Ante Duvnjak napomenuvši kako nitko u Hrvatskoj nema pravo dirati i govoriti o roditeljima i udovicama poginulih branitelja te da su oni svetinja i da se s njihovim udruga nitko ne smije igrati jer su njihovi sinovi i muževi svoje živote dali za domovinu.

Nikad neću dopustiti da netko može omalovažiti majku Hrvaticu, a osobito onu majku koja je morala zamijeniti i oca da bi odgajala svoju djecu i osobito one majke u blaženom stanju koje su nosile svoju djecu, a da djeca nisu znala tko je biološki otac – kazao je Ante Nadomir Tadić Šutra. koji je pozdravio Rozaliju Bartolić, predsjednicu Udruge udovica hrvatskih branitelja Domovinskog rata i njenu kćerku Željku. Sudionike mimohoda pozdravio je i kaštelanski gradonačelnik Denis Ivanović izrazivši zadovoljstvo što su Kaštela još jednom domaćin ovakvom hodočašću,

Ponosan sam što svake godine povodom proslave Dana grada Kaštela mogu reći da se cijela Hrvatska ovdje okupi i da s nama proslavljate dan našega grada, a isto tako, ujedno odajete počast vašim kolegama suborcima koji su dali život za našu domovinu – rekao je Ivanović i posebno zahvalio Anti Duvnjaku na organizaciji ovog hodočašća iskazavši mu punu potporu u ime Grada.

Nakon pozdravnih govora, sudionici mimohoda uputili su se Cestom dr. Franje Tuđmana do Kaštel Starog i dalje prema Malačkoj.

malacka1

Izvor: Kaštela.Org

DOĐIMO I POKLONIMO SE

kapelica dracevacSvakog prvog petka u mjesecu, u 09.00 sati u Spomen kapeli "Sveti Križ" - voj. Dračevac održava se Sveta misa zadušnica za sve poginule i umrle pripadnike 4. Gardijske brigade.

projektza

Europska unijaSufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

O PROJEKTU

lenta eu

Online monografija

korica monografija

Veteranska odora

upute o nosenje odore