Travanj 01, 2020

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

vrh desno2

Veterani 4. gardijske brigade na 25. obljetnici stradanja Hrvata na Uzdolu

Na današnji dan 1993. godine u ranim jutarnjim satima napadnuto je mjesto Uzdol i pri tome je počinjen strašan ratni zločin. Ubijena je 41 osoba katoličke vjere i hrvatske nacionalnosti (29 civilnih osoba i 12 pripadnika HVO-a).

Od tog tužnog i žalosnog događaja, članovi obitelji nastradalih, župljani župe Uzdol kao i mnogi drugi vjernici ramskoga kraja, ali i šire, okupljaju se svakoga 14. rujna kako bi se molili i poklonili Uzdolskim žrtvama.

Ove godine, obilježena je 25. obljetnica Uzdolskih žrtava, u organizaciji Udruge 3. bojne brigade Rama i branitelja Uzdola. Među mnogobrojne posjetitelje iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine bili su i veterani 4. gardijske brigade.

Program je započeo polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća u Memorijalnom centru te čitanjem imena ubijenih i poginulih.

Središnji dio programa bila je sv. misa koju je predvodio mons. Tomo Vukšić, vojni biskup ordinarij u Bosni i Hercegovini.

Druženje svih prisutnih je nastavljeno uz prigodni domjenak.

uzdol2018 1

uzdol2018 2

DOĐIMO I POKLONIMO SE

kapelica dracevacSvakog prvog petka u mjesecu, u 09.00 sati u Spomen kapeli "Sveti Križ" - voj. Dračevac održava se Sveta misa zadušnica za sve poginule i umrle pripadnike 4. Gardijske brigade.

projektza

Europska unijaSufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

O PROJEKTU

lenta eu

Online monografija

korica monografija

Veteranska odora

upute o nosenje odore