Ožujak 30, 2020

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

vrh desno2

Veterani 4. gardijske brigade na 23. obljetnici oslobađanja Kupresa

U petak 03. studenog izaslanstvo Udruge veterana 4. gardijske brigade sudjelovalo je na 23. obljetnici oslobađanja Kupresa i Dana Udruge Specijalne policije iz domovinskog rata.

Veterani 4. gardijske brigade položili su vijenac i upalili svijeće na spomen obilježju poginulim pripadnicima specijalne policije MUP-a HR-HB Draženu Lončaru i Ivanu Miličeviću. Također su odali počast na spomen obilježju poginulim pripadnicima MUP-a HR – HB Ivici Bubnjiću i Bošku Livančiću.
Nakon polaganja vijenaca u crkvi Svete obitelji služena je sveta misa koju je predvodio kupreški župnik don Tomislav Mlakić. Potom je upriličen mimohod branitelja kupreškim ulicama, a povorku je predvodio orkestar Oružanih snaga BiH.

U sklopu obilježavanja održana je svečana akademija u Hrvatskom domu gdje su se nazočnima obratili savjetnik predsjednice RH za pitanja branitelja Ante Deur, državni tajnik branitelja RH Ivan Vukić, Žana Ćorić i Zvonko Milas iz Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara, predsjednik Glavnog vijeća Hrvatske zajednice Herceg Bosne Vlado Šoljić te generali Željko Glasnović i Stanko Sopta.

Druženje branitelja nastavljeno je na Platou ispred Hrvatskog doma Kupres.

DOĐIMO I POKLONIMO SE

kapelica dracevacSvakog prvog petka u mjesecu, u 09.00 sati u Spomen kapeli "Sveti Križ" - voj. Dračevac održava se Sveta misa zadušnica za sve poginule i umrle pripadnike 4. Gardijske brigade.

projektza

Europska unijaSufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

O PROJEKTU

lenta eu

Online monografija

korica monografija

Veteranska odora

upute o nosenje odore