Travanj 01, 2020

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

vrh desno2

Veterani 4. gardijske brigade Dubrovačko-neretvanske županije svečano obilježili svoj dan

U spomen na 1. lipnja 1991. godine, kada je u Metkoviću osnovana prva postrojba HV u Dubrovačko-neretvanskoj županiji A satnija ZNG Metković koja je poslije svoj ratni put nastavila u 4.gardijskoj brigadi i 10 godina rada Udruge veterana 4.gardijske brigade Dubrovačko-neretvanske županije u Metkoviću je u nedjelju 3.lipnja održana velika svečanost.

Svečanost je započela polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomenika poginulim braniteljima u Metkoviću a nastavljena u veličanstvenom mimohodu s velikom hrvatskom zastavom koju su nosili najmlađi do igrališta NK Neretva gdje su održani spektakularni padobranski skokovi padobranaca Aero kluba Sinj koji su iskočili iz helikoptera HRZ.

Na svečanosti su sudjelovali veterani 4. gardijske brigade iz doline Neretve, Vrgorca, Splita, i drugih postrojbi, predstavnici braniteljskih udruga iz Hrvatske i BiH, sudionici biciklijade za žene Primavera, Motoklub Metković, gradonačelnici i načelnici neretvanskih gradova i općina te brojni građani.

Proslava je nastavljena u Vidu u kojemu je održan turnir na buće te zajedničko druženje veterana i gostiju.

Najbolji boćari pokazali su se veterani 4.gardijske brigade iz Splita u sastavu voditelj Dražen Maleš, Toma Kurobasa, Denis Pupić Vurilj i Ivan Paleško kojima su pripale zlatne medalje i pehar. Drugo mjesto osvojili su Pero Čotić, Mladen Kežić, Jure Kešina i Ante Klobučić a treće Ante Marević, Goran Ereš, Niko Talajić i Vinko Vučić.

DOĐIMO I POKLONIMO SE

kapelica dracevacSvakog prvog petka u mjesecu, u 09.00 sati u Spomen kapeli "Sveti Križ" - voj. Dračevac održava se Sveta misa zadušnica za sve poginule i umrle pripadnike 4. Gardijske brigade.

projektza

Europska unijaSufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

O PROJEKTU

lenta eu

Online monografija

korica monografija

Veteranska odora

upute o nosenje odore