Rujan 28, 2020

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

vrh desno2

Udruga veterana 4. gardijske brigade Dubrovačko-neretvanske županije obilježila jubilarnu 25. obljetnicu Oluje

Udruga veterana 4. gardijske brigade Dubrovačko-neretvanske županije jučer, 02. kolovoza 2020. godine u Metkoviću je obilježila jubilarnu 25. obljetnicu VRO “Oluja”.

Obilježavanje je započelo mimohodom s već prepoznatljivom velikom hrvatskom zastavom sa sloganom „In hoc signo vinces“ od Sportske ulice preko Trga kralja Tomislava do Velike rive. Za ovu prigodu osmišljeni su i posebne majice s kockicama i grbom, te je u središtu Metkovića izrađen mural s grbom ratne 4. gardijske brigade.

Mimohod je završen ispred Spomenika hrvatskim braniteljima gdje su položili vijence i zapalili svijeće za sve poginule i preminule hrvatske branitelje.
Ususret nadolazećem blagdanu Gospe od snijega i Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja velika hrvatska zastava izvješena je na trideset metara visoki zvonik crkve Gospe Snježne.

Nakon mimohoda veterani 4. gardijske brigade svečanost su nastavili u Vidu uz turnir u balotama.

DOĐIMO I POKLONIMO SE

kapelica dracevacSvakog prvog petka u mjesecu, u 09.00 sati u Spomen kapeli "Sveti Križ" - voj. Dračevac održava se Sveta misa zadušnica za sve poginule i umrle pripadnike 4. Gardijske brigade.

projektza

Europska unijaSufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

O PROJEKTU

lenta eu

Online monografija

korica monografija

Veteranska odora

upute o nosenje odore