Siječanj 17, 2019

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

vrh desno2

Sinjski padobranci uveličali proslavu 27. obljetnice 4. gardijske brigade

Padobranci Aerokluba Sinj, Nikola Bašić, Jurica Jagnjić i Andrija Kovačević padobranskim skokovima sudjelovali su u svečanom obilježavanju 27. obljetnice osnivanja te legendarne postrojbe hrvatske vojske.

Doskočili su u vojarnu Dračevac ispred kapelice 4. Gardijske brigade noseći zastavu RH, zastavu zbora udruga gardijskih postrojbi i zastavu veterana 4. gardijske brigade.

S njima je na skoku sudjelovao i Marko Popadić iz PK Graviton koji je nosio još jednu zastavu RH.

Njihov precizan doskok na točno određeno mjesto nazočni posjetitelji kao i ministri u vladi RH Damir Krstičević i Tomo Medved pozdravili su dugotrajnim pljeskom, a nakon skoka i zajedničkog fotografiranja i iskazima potpore i odobravanja za prikazanu umješnost.

Inače, Aeroklub Sinj zajedno s Aeroklubom Split u listopadu 1990. godine oformio je 1. zrakoplovnu grupu na aerodromu Sinj koja je bila temelj HRZ-a.

Samostalni zrakoplovni vod u kojem su bili piloti i padobranci bio je u sastavu 4. brigade ZNG te još od tih vremena traje neprekidna poveznica i suradnja Aerokluba Sinj s 4. brigadom i HRZ-om.

padobranci1

Izvor: Ferata

DOĐIMO I POKLONIMO SE

kapelica dracevacSvakog prvog petka u mjesecu, u 09.00 sati u Spomen kapeli "Sveti Križ" - voj. Dračevac održava se Sveta misa zadušnica za sve poginule i umrle pripadnike 4. Gardijske brigade.

Online monografija

korica monografija

Veteranska odora

upute o nosenje odore