Lipanj 04, 2020

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

vrh desno2

Ratni zapovjednik 4. gardijske brigade general Damir Krstičević suborcima čestitao 29. obljetnicu 4. gardijske brigade

Poštovani prijatelji želim Vama pripadnicima 4. gardijske brigade čestitati 29. obljetnicu ustrojavanja 4. udarne gardijske brigade.

Tijekom Domovinskog rata vaša hrabrost i  nezaustavljivost u operacijama, budili su osjećaj ponosa i osnaživali moral hrvatskom narodu u borbi za slobodu, a crvena beretka koju ste nosili, ulijevala je osjećaj sigurnosti i moći gdje god bi prošla, bila je simbol vojničkog junaštva i hrabrosti.

Moderna hrvatska država stvorena je zahvaljujući vama hrvatskim braniteljima koji su beskompromisno stali na branik Domovine. Zato nikada nećemo zaboraviti naša 194 Pauka i sve ostale koji su svoje živote nesebično položili na oltar Domovine.

Pripadnici bojne Pauci danas su nositelji tradicije legendarnih Pauka te čuvaju taj pobjednički identitet časno i ponosno kao i vi koji ste stvorili ime i gard 4 Gardijske brigade.
Hvala vam na tome.

Dragi Pauci, u svemu što stoji pred vama neka vas prati znak u kojem smo pobijedili. Sretan vam dan brigade i dan bojne!

„In hoc signo vinces“

DOĐIMO I POKLONIMO SE

kapelica dracevacSvakog prvog petka u mjesecu, u 09.00 sati u Spomen kapeli "Sveti Križ" - voj. Dračevac održava se Sveta misa zadušnica za sve poginule i umrle pripadnike 4. Gardijske brigade.

projektza

Europska unijaSufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

O PROJEKTU

lenta eu

Online monografija

korica monografija

Veteranska odora

upute o nosenje odore