Ožujak 30, 2020

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

vrh desno2

Proslavljena 27. obljetnica osnutka 3. bojne 4. gardijske brigade

Proslavljena 27. obljetnica osnutka 3. bojne 4. gardijske brigade Foto: Radio Imotski

Polaganjem vijenaca na spomen križ na Topani, odrješenjem za sve poginule, svečanom svetom misom, te zajedničkim druženjem sa suborcima i prijateljima, svečano je obilježena 27. obljetnica utemeljenja legendarne 3. imotske bojne 4. gardijske brigade HV.

Imotskim bojovnicima došlo je mnogo prijatelja i suboraca na ovu obljetnicu, čestitajući im i družeći se s njima. Vijence su položili i svijeće upalili predstavnici Ministarstva obrane, Ministarstva branitelja, županije, Grada Imotskog i svih općina Imotske krajine, grada heroja Vukovara, grada Zadra i Dubrovnika, 7. Domobranske pukovnije iz Zadra, branitelji Kruševa i grada Obrovca, braniteljske udruge Imotske krajine i 9. bojna Hosa, Udruga veterana i dragovoljaca Domovinskog rata Imotske krajine, Udruga veterana 4. Gardijske brigade i Imotski sokolovi.

Odrješenje na spomen križu predvodio je fra Kristijan Stipanović, a Ivica Matešić, brigadir u miru pročitao je i prigodnu pjesmu posvećenu poginulim braniteljima. Nakon svete mise, pripadnici 3. imotske bojne i njihovi prijatelji nastavili su tradicionalno druženje.

Izvor: radioimotski.hr

DOĐIMO I POKLONIMO SE

kapelica dracevacSvakog prvog petka u mjesecu, u 09.00 sati u Spomen kapeli "Sveti Križ" - voj. Dračevac održava se Sveta misa zadušnica za sve poginule i umrle pripadnike 4. Gardijske brigade.

projektza

Europska unijaSufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

O PROJEKTU

lenta eu

Online monografija

korica monografija

Veteranska odora

upute o nosenje odore