Ožujak 30, 2020

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

vrh desno2

Povodom pete obljetnice oslobađajuće presude generalima

Veterani 4. gardijske brigade sudjelovali su na misi za Domovinu koja je 16. studenog služena u zagrebačkoj prvostolnici povodom pete obljetnice oslobađajuće haške presude za generale Antu Gotovinu i Mladena Markača. O dragocjenosti tog dana govorio je pomoćni zagrebački biskup mons. Ivan Šaško naglasivši da se jedna presuda zemaljskoga suda ne tiče samo dvojice hrvatskih generala, nego cijeloga naroda, države i istine. Podsjetio je da u Hagu na presudu čekaju hrvatski generali iz Bosne i Hercegovine i pozvao da u euharistiju unesemo molitve za njih: „Neka osjete da nisu sami, da smo im blizu u njihovim kušnjama, dok molimo da oni koji odlučuju ne zatvore srce pred svjetlom istine“.

Nakon svete mise, u Nadbiskupskom pastoralnom institutu predstavljena je monografija Specijalna policija u Domovinskom ratu.

sp u domovinskom ratu

DOĐIMO I POKLONIMO SE

kapelica dracevacSvakog prvog petka u mjesecu, u 09.00 sati u Spomen kapeli "Sveti Križ" - voj. Dračevac održava se Sveta misa zadušnica za sve poginule i umrle pripadnike 4. Gardijske brigade.

projektza

Europska unijaSufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

O PROJEKTU

lenta eu

Online monografija

korica monografija

Veteranska odora

upute o nosenje odore