Siječanj 17, 2019

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

vrh desno2

Dom HV-a u Lori nosi ime generala Ive Jelića, prvog zapovjednika 4. brigade

 

Branite svoja ognjišta, vi ste na svome, ali nikad nikome, pogotovo ratnom zarobljeniku, ne činite ono što ne biste htjeli da netko s druge strane vama učini, poznati je naputak kojeg je davao svojim vojnicima.

Dom Hrvatske vojske u Lori od danas nosi ime generala Ive Jelića, prvog zapovjednika 4. gardijske brigade. Riječ je o realizaciji projekta Ministarstva obrane o imenovanju vojarni, vojnih prostora i dvorana po zaslužnim poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima, a Dom HV-a u Lori imenovan je na dan kada 4. brigada obilježava 27. obljetnicu osnutka. General Jelić je sudjelovao u osnivanju 4. gardijske brigade 28. travnja 1991., kada je i imenovan zapovjednikom brigade, a vodio ju je do 3. lipnja 1992. godine.

Branite svoja ognjišta, vi ste na svome, ali nikad nikome, pogotovo ratnom zarobljeniku, ne činite ono što ne biste htjeli da netko s druge strane vama učini. Budite časni ljudi, pravo vojnici - bio je naputak koji je general Jelić davao svojim vojnicima i suradnicima za vrijeme Domovinskog rata.

Umro je u Splitu 6. siječnja 2016. godine, u 75. godini života, a uz ministra obrane Damira Krstičevića, ploču s imenom ispred Doma u Lori otvorili su članovi obitelji pokojnog generala, brat Neno i unuk Arian.

Jako smo sretni i zadovoljni s priznanjem koje smo dobili od zvaničnika i od populacije naše države. Unuk je mali, sedam godina mu je, ali on je ponosno rekao kako se zove Arian Ivo Jelić, a njegovo drugo ime mu je i krsno ime i sretni što je naglasio svoje ime koje je dobio na pokojnog dida - rekao je Neno Jelić.

Izvor: Dalmatinski portal

DOĐIMO I POKLONIMO SE

kapelica dracevacSvakog prvog petka u mjesecu, u 09.00 sati u Spomen kapeli "Sveti Križ" - voj. Dračevac održava se Sveta misa zadušnica za sve poginule i umrle pripadnike 4. Gardijske brigade.

Online monografija

korica monografija

Veteranska odora

upute o nosenje odore