Svibanj 24, 2018

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

vrh desno2

Sistematski pregledi za hrvatske branitelje

Sistematski pregledi za hrvatske branitelje sa 1500 i više dana borbenog sektora, koji nemaju status HRVI

Ministarstvo hrvatskih branitelja sukladno dostupnim podacima, putem Područnih jedinica Ministarstva i županijskih Centara za psihosocijalnu pomoć započinje s pozivanjem hrvatskih branitelja na preventivne sistematske preglede. Preventivnim sistematskim pregledima 2017. godine bit će obuhvaćeni hrvatski branitelji sa 1500 i više dana borbenog sektora, koji nemaju status HRVI iz Domovinskog rata.

Ujedno napominjemo kako će od slijedeće godine sistematskim pregledima biti obuhvaćeni i hrvatski branitelji iz Domovinskog rata sa manje od 1500 dana borbenog sektora.

Sistematski pregled obuhvaćat će:
- laboratorijske pretrage: KKS, SE, AST, ALT, UREA, KREATININ, LIPIDOGRAM, URIN-kvalitativna analiza,
- EKG,
- RTG pluća,
- ultrazvuk abdomena,
- ultrazvuk prostate za muškarce,
- ultrazvuk dojke i ginekološki pregled za žene,
- specijalistički pregled interniste

Sistematski pregledi na području Splitsko-dalmatinske županije provodit će se u Kliničkom bolničkom centru Split, Put iza nove bolnice 4.

Prijave za sistematske preglede podnose se u Područnoj jedinici Ministarstva hrvatskih branitelja u Splitu, Gundulićeva 3, osobno, putem telefona na broj 021/480-699, ili na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. odnosno Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

DOĐIMO I POKLONIMO SE

kapelica dracevacSvakog prvog petka u mjesecu, u 09.00 sati u Spomen kapeli "Sveti Križ" - voj. Dračevac održava se Sveta misa zadušnica za sve poginule i umrle pripadnike 4. Gardijske brigade.

Poginuli pripadnici 4. GBR

Online monografija

korica monografija

Veteranska odora

upute o nosenje odore