Ožujak 28, 2020

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

vrh desno2

Poziv na pretpremijeru dokumentarnog filma "Zima 94"

Prosinac 13, 2019

Pozivamo veterane 4.gardijske brigade na pretpremijeru dokumentarnog filma "Zima 94" dana 18. prosinca 2019.godine (srijeda) u Domu HV "General-bojnik Ivo Jelić" u Splitu s početkom u 19 sati.

Samo snimanje filma inicirao je Zbor gardijskih brigada, Film je snimljen u koprodukciji HRT-a i privatne produkcije „Prvi Red Fotelja“ iz Zagreba.

Zima 94 bila je združena vojna operacija Hrvatskih snaga u kojoj su sudjelovale postrojbe HV-a, HVO-a i Specijalne policije MUP-a HR HB .

Ona je izuzetna Operacija u vojno-strateškom smislu jer je izvedena u teškim vremenskim uvjetima velike zime ,snijega i leda na visokim nadmorskim visinama.

Značajna je i po tome što je stvorila preduvjete za sve vojne operacije koje su uslijedile nakon nje sve do konačnog oslobođenja grada Knina.

Nakon pretpremijere uslijediti ce svečani domjenak ,koji će ujedno biti i druženje svih uzvanika i veterana 4.gardijske brigade i ostalih postrojbi u pred blagdansko vrijeme Božića u restoranu na istoj lokaciji.

film zima942

DOĐIMO I POKLONIMO SE

kapelica dracevacSvakog prvog petka u mjesecu, u 09.00 sati u Spomen kapeli "Sveti Križ" - voj. Dračevac održava se Sveta misa zadušnica za sve poginule i umrle pripadnike 4. Gardijske brigade.

projektza

Europska unijaSufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

O PROJEKTU

lenta eu

Online monografija

korica monografija

Veteranska odora

upute o nosenje odore