Siječanj 28, 2020

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

vrh desno2

Poziv na predstavu "Skupljanje kostiju" u Metkoviću

skupljanje kostiju

U organizaciji Udruge veterana 4. gardijske brigade i podružnice veterana 4. gardijske brigade Dubrovačko-neretvanske županije, povodom obilježavanja 25. obljetnice akcije „Zima 94.“odigrat će se predstava „Skupljanje kostiju“ u Gradskom kulturnom središtu u Metkoviću, u nedjelju, 15. rujna 2019. godine s početkom u 20 sati.

Riječ je o ratnoj monodrami u izvedbi dramske umjetnice Mladenke Gruice i KUU Sv. Kliment Gornje Sitno, nastala na motivima svjedočanstva pokojne Grle Pedić o stradavanju u mjestu Paljuv u zadarskom zaleđu za vrijeme Domovinskog rata, a koje je oslobođeno akcijom Maslenica.

Izvedbi monodrame nazočit će izravni svjedoci, branitelji koji su vodili akciju spašavanja nedužnih civila, spasivši i pokojnu gđu Grlu Pedić koja je ovo potresno svjedočanstvo iznijela dva mjeseca prije svoje smrti.

Ulaz je slobodan.

DOĐIMO I POKLONIMO SE

kapelica dracevacSvakog prvog petka u mjesecu, u 09.00 sati u Spomen kapeli "Sveti Križ" - voj. Dračevac održava se Sveta misa zadušnica za sve poginule i umrle pripadnike 4. Gardijske brigade.

Online monografija

korica monografija

Veteranska odora

upute o nosenje odore