Siječanj 28, 2020

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

vrh desno2

Poziv hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji na edukativne susrete "Logoterapija u 7 koraka - Pronalazak smisla"

Edukativni susreti „Logoterapija u 7 koraka – pronalazak smisla „ odvijaju se u okviru projekta koji zajednički provode Udruga 4. gardijske brigade i Katolički bogoslovni fakultet u Splitu.

Susreti će se održati u prostorijama Udruge veterana 4. gardijske brigade (Ul. Ruđera Boškovića 25) tijekom tri dana 22. 25. i 27. studenoga 2019. s početkom u 18 sati.
Voditelj susreta: dr.sc. don Boris Vidović, profesor na KBF-u Split i logoterapeut
Metode rada: predavanja i radionice

Tema i opis susreta:
Domovinski rat donio je slobodu i samostalnost hrvatskom narodu. No, cijenu za to platili su hrvatski branitelji, među kojima su i mnogi koji i danas osjećaju posljedice ratnog djelovanja.

Život nakon rata nosi sa sobom i nove probleme, nove izazove i nova pitanja, koja se tiču duboko ljudskih pitanja o smislu, o borbi, o vrijednostima. Ova pitanja su od velike važnosti za čovjekov život, jer odgovori na ova pitanja direktno utječu na psihofizičko zdravlje osobe i njezine odnose s bližnjima.

Na ovim susretima kroz predavanja i radionice bavit ćemo se s temama:
- Koji je smisao moje (naše) borbe?
- Je li imalo smisla izložiti svoj život?
- Koja je vrijednost moje žrtve?
- Za koje vrijednosti smo se borili?

Ta pitanja usko su vezana i s temeljnim ljudskim pitanjima:
- Koji je smisao ljudskog života?
- Ima li smisla boriti se?
- Koje su vrijednosti za koje se danas borim?

Po završetku susreta, sudionicima će biti uručene potvrde o sudjelovanju.

Zbog toga Vas pozivamo da dođete na susrete i suočimo se s ovim pitanjima! Svoje mjesto možete osigurati pozivom na broj Udruge veterana 4. gardijske brigade 021/771-554 ili na broj 0914005084, poslovna tajnica Udruge za vrijeme radnog vremena Udruge pon-pet od 8-16 sati.

DOĐIMO I POKLONIMO SE

kapelica dracevacSvakog prvog petka u mjesecu, u 09.00 sati u Spomen kapeli "Sveti Križ" - voj. Dračevac održava se Sveta misa zadušnica za sve poginule i umrle pripadnike 4. Gardijske brigade.

Online monografija

korica monografija

Veteranska odora

upute o nosenje odore