Listopad 28, 2020

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

vrh desno2

Potpora projektu nabave novog višenamjenskog borbenog zrakoplova

Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi, Udruga specijalne policije iz Domovinskog rata i Zajednica udruga HVIDR-a grada Zagreba daje potporu projektu nabave novog višenamjenskog borbenog zrakoplova.

Kao branitelji i stradalnici, s punom odgovornošću i spoznajom koliko nam je zrakoplovstvo u Domovinskom ratu bilo važno i koliko je neprocjenjiva bila njegova uloga u konačnoj pobjedi, svjesni smo i današnje važnosti borbenih zrakoplova.

Prisjetimo se naših suboraca, heroja koji su sa sportskim zrakoplovima doturali neophodnu pomoć gradu Vukovaru, neopisivog ponosa i sreće kada su naši piloti s borbenim zrakoplovima prebjegli i stavili se na raspolaganje hrvatskom narodu. Tim činom donijeli su nadu i potrebnu sigurnost hrvatskom nebu.

Kako u Domovinskom ratu tako i danas zrakoplovstvo je važno za suverenitet i opstojnost Republike Hrvatske.

Svjesni smo gospodarske situacije, no ovo ulaganje u borbene zrakoplove - ulaganje je i u budućnost Hrvatske ne samo sigurnosnu već i ekonomsku jer otvara mogućnost ulaganja u hrvatsko gospodarstvo i otvaranje novih radnih mjesta.

Predsjednik ZUV HGP-a, Miljenko Kolobarić
Predsjednik USPDR RH, Josip Klemm
Predsjednik ZU HVIDR – a GZ , Ante Tandara

potpora zrakoplovi

DOĐIMO I POKLONIMO SE

kapelica dracevacSvakog prvog petka u mjesecu, u 09.00 sati u Spomen kapeli "Sveti Križ" - voj. Dračevac održava se Sveta misa zadušnica za sve poginule i umrle pripadnike 4. Gardijske brigade.

projektza

Europska unijaSufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

O PROJEKTU

lenta eu

Online monografija

korica monografija

Veteranska odora

upute o nosenje odore