Rujan 30, 2020

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

vrh desno2

Obavijest fra. Bože Ančića u vezi sv. Mise u Spomen kapeli "Sveti Križ" na Dračevcu, 03. travnja 2020.

Dragi svi,

Sv. Mise u petak, 03. travnja 2020. (ne) će biti!

Ovo je vrijeme kada se preispitiva i značaj ljudi. Sada polako na površinu izlazi i dobro se vidi kakav je čiji značaj. Ništa nova. Naš narod ima lijepih i mudrih poslovica za svaku pa tako i za ovu „prigodu“: „Na muci se poznaju junaci!“.

Hrabrost i ludost nije isto! Hrabrost ste pokazali, ali...

Jasno je kako mnogi ljudi „jedva“ izdržavaju u kući... Razumljivo... Međutim, ima jedan dio koji bi malo „napustili položaj“ jer se boje susresti se sa sobom i s Njim...Zato im je toliko potrebna tobože šetnja i svježi zrak tj. vreva i buka svakodnevice... Prije ili poslije, ali sigurno, svi se moramo susresti sa sobom i s Njim. Svaka čast odgovornim medijima i raznim strukama i stručnjacima koji se trude olakšati narodu u „kućnom pritvoru“... Jedan od savjeta (za nas katolike obveza) jest i obiteljska molitva... Poznato vam je kako mi svakoga prvog petka u mjesecu imamo i zajedničku sv. Misu na Dračevcu. Ako Bog dade, u petak, 3. travnja, (ne) ću slaviti sv. Misu.

E, a sad ide ono „ali“!

Kako je rečeno: hrabrost ste pokazali, ali ludost bi bila da nas sad „poklopi na hrpi“. Zato ćemo ovako: idem sam.

Bog sam zna dokle će ovo ovako i što nas sve čeka. Nije to ni bitno. Bitno je da smo spremni. Žive i zdrave trebaju nas i obitelj i Domovina i Crkva.

Istina je da „Nevrijeme je naše vrijeme“! Stoga, četvrtaši moji, ne mogu vam zapovjediti, ali mogu, moram i smijem zamoliti da iskoristimo „gužvu“: u petak, 3. travnja u 9, 00 sati neka svatko, tko je u mogućnosti i ima volje, provede jedno vrijeme kod svoje kuće u molitvi sa svojom obitelji. Koliko dugo? Nije bitno... Bitno je srčano i temeljito. Zar se brigadu po tome ne pamti?!

I još nešto! Samo me vi možete istjerati iz kapelice, jer ako itko dođe, mise biti neće!!!

Nije šala, ozbiljno mislim i tako ću i napraviti! Zašto tako? Ne iz straha da će me netko zaraziti ili kako će me „plava“ braća (i njih pozdravljamo) privest, pritvoriti ili prijavit... nego iz jednostavnog razloga. Naime, kako boli nezahvalnost i nepoštivanje osjetili ste dobro. Osim toga, rat se ne dobiva bježanjem s položaja! E mi takvi biti ne ćemo! Valja biti zahvalan i poštivati ljude koji sada sebe žrtvuju za spasiti druge. Poštujmo njihovu žrtvu, trud, muku i znanje! Ostanite „na položaju“ tj. kod kuće! Zajedno u mislima i molitvama.

Na sve zazivam Božji blagoslov!

Fra. Božo Ančić

P.S. Usput nam na ruku ide i „nered“ u kapelici...Započeta obnova rasvjete... Nadali smo se do dana brigade, ali ova „baja“ ...Ma napravit ćemo i to!

DOĐIMO I POKLONIMO SE

kapelica dracevacSvakog prvog petka u mjesecu, u 09.00 sati u Spomen kapeli "Sveti Križ" - voj. Dračevac održava se Sveta misa zadušnica za sve poginule i umrle pripadnike 4. Gardijske brigade.

projektza

Europska unijaSufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

O PROJEKTU

lenta eu

Online monografija

korica monografija

Veteranska odora

upute o nosenje odore