Svibanj 24, 2018

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

vrh desno2

Božo Zadro podnio ostavku na mjesto predsjednika Udruge veterana 4. GBR

Predsjednik Udruge veterana 4. gardijske brigade Božo Zadro, podnio je Upravnom odboru udruge, 8. svibnja 2017. ostavku na osobni zahtjev sukladno Članku 27. Statuta Udruge.

U obrazloženju je naglasio: „Odlučio sam se uključiti u lokalne izbore i ući na listu HDZ-a kao nezavisni vijećnik za Gradsko vijeće Grada Splita.

Naša Udruga je neprofitna i nestranačka organizacija. Organizacija koja je uvijek bila korektiv vlasti i vodila računa te javno istupala u interesu hrvatskog naroda i svih građana RH. Čovjek u svemu mora biti vjerodostojan, pa smatram da je ova dužnost predsjednika Udruge u suprotnosti s mojom odlukom da se angažiram u lokalnoj politici“.

Statutom je propisano da odluku o razrješenju predsjednika donosi Skupština na prvoj sljedećoj sjednici na prijedlog Upravnog odbora.

Božo Zadro ovu je časnu dužnost obavljao od siječnja 2011. godine. Bio je pripadnik 4. GBR od rujna 1991. do svibnja 1999., ranjen je 3 puta i 80% je ratni vojni invalid iz Domovinskog  rata.  Svoju je ostavku završio riječima: „Na kraju se želim zahvaliti svim pripadnicima ratne 4. gardijske brigade, obiteljima poginulih, članovima Udruge, a posebno svojim suradnicima na potpori u dosadašnjem radu i stvaranju Udruge veterana 4. gardijske brigade.
Kao ponosni član Udruge veterana 4. GBR uvijek Vam svojim na raspolaganju“.

DOĐIMO I POKLONIMO SE

kapelica dracevacSvakog prvog petka u mjesecu, u 09.00 sati u Spomen kapeli "Sveti Križ" - voj. Dračevac održava se Sveta misa zadušnica za sve poginule i umrle pripadnike 4. Gardijske brigade.

Poginuli pripadnici 4. GBR

Online monografija

korica monografija

Veteranska odora

upute o nosenje odore