Svibanj 24, 2018

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

vrh desno2

Ministar kulture Zlatko Hasanbegović posjetio Udrugu veterana 4. gardijske brigade

Ministar kulture Zlatko Hasanbegović kraj svog dvodnevnog  posjeta Splitu posvetio je hrvatskim braniteljima. Najprije je posjetio gradsko groblje Lovrinac gdje je položio vijence i upalio svijeće za sve one koji su dali svoj život za domovinu. Isto je učinio i na spomeniku IX. bojne HOS-a gdje je istaknuo kako je obrambeni, oslobodilački, Domovinski rat i žrtva hrvatskih branitelja jedini, istinski temelj na kojem počiva moderna Hrvatska država.

Nakon toga ministar je posjetio Udrugu veterana 4. gardijske brigade gdje su ga srdačno dočekali brojni članovi i prijatelji 4. gardijske brigade.
Predsjednik Udruge Božo Zadro ministru je kao znak pažnje uručio monografiju 4. gardijske brigade te tri izdanja zbornika domoljubne poezije "Našoj bojni blaženika na nebesima".  Ministar Hasanbegović razgledao je i prostorije Udruge u kojima se nalazi multimedijalna učionica u kojima se trenutno održavaju kreativne radionice za pripadnice 4. gardijske brigade te senzornu sobu za djecu s posebnim potrebama. Ministar nije krio zadovoljstvo te je napomenuo kako je 4. gardijska brigada bila primjer svima u ratu, a po svemu sudeći, svojim radom i djelovanjem primjer je kojeg treba slijediti i danas.

 

DOĐIMO I POKLONIMO SE

kapelica dracevacSvakog prvog petka u mjesecu, u 09.00 sati u Spomen kapeli "Sveti Križ" - voj. Dračevac održava se Sveta misa zadušnica za sve poginule i umrle pripadnike 4. Gardijske brigade.

Poginuli pripadnici 4. GBR

Online monografija

korica monografija

Veteranska odora

upute o nosenje odore