Studeni 13, 2018

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

vrh desno2

Veterani 4. GBR održali niz predavanja o Domovinskom ratu i ratnom putu 4. gardijske brigade

U tjednu sjećanja na żrtve Vukovara i Škabrnje povećan je interes za održavanje povijesnih predavanja o Domovinskom ratu i ratnom putu 4. gardijske brigade. Stoga su članovi Udruge veterana 4. gardijske brigade protekla dva dana održali niz predavanja, gdje su uz multimedijalni prikaz opisali najvažnije operacije 4.gardijske brigade te prenijeli svoja svjedočanstva, u četiri splitske škole – Zdravstvena škola Split, Pomorska škola, Obrtno – tehnička škole te Osnovna škola Srinjine.

Na poziv ravnateljice Osnovne škole Srinjine veterani 4. gardijske brigade Sandra Vuknić i Miljenko Modrić Miki su osnovnoškolcima prenijeli svoja iskustva i doživljaje iz Domovinskog rata te dočarali ratni put 4. gardijske brigade uz multimedijalni prikaz najvažnijih operacija.

U Zdravstvenoj školi na osnovi naše dugogodišnje suradnje te u sklopu program projekta Ne zaboravimo Vukovar, koji je započeo humanitarnom utrkom u kojoj su svojoj doprinos u organizaciji dali i veterani 4. GBR, u multimedijskoj dvorani Miljenko Modrić Miki i Pavela održali su predavanje za učenike drugih razreda gdje su također uz kratka videa i prezentacije opisali ratni put brigade te prikazali slijed Domovinskog rata.

U Obrtno tehničkoj školi održano je multimedijalni predavanje za srednjoškolce. Predavanje je odrżano na inicijativu prof. Jelene Radman Radnić čiji je otac naš suborac junački poginuo u akciji Vlaštica kojom je oslobođen hrvatski jug, a odradili su ga Miljenko Modrić Miki i Dragan Maretić Kapo. Učenici su s velikom pażnjom i niz postavljenih pitanja sudjelovali u izlaganju.

I naposljetku u Pomorskoj školi tim predavača u sastavu Neven Vučić, Stipe Balić, Sandra Vuknić, Miljenko Modrić Miki i Ivan Turudić također je odradilo jedno povijesno predavanje te su svoja iskustva prezentirali učenicima kroz svjedočanstva i video isječke.

Svakoj školi i najaktivnijem učeniku poklonjena je monografija 4. gardijske brigade. Na obostrano zadovoljstvo dogovorene su i buduće suradnje kako bi se nastavila širiti istina o Domovinskom ratu.

DOĐIMO I POKLONIMO SE

kapelica dracevacSvakog prvog petka u mjesecu, u 09.00 sati u Spomen kapeli "Sveti Križ" - voj. Dračevac održava se Sveta misa zadušnica za sve poginule i umrle pripadnike 4. Gardijske brigade.

Poginuli pripadnici 4. GBR

Online monografija

korica monografija

Veteranska odora

upute o nosenje odore