Svibanj 24, 2018

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

vrh desno2

Veterani 4. gbr odražli predavanje u OŠ Plokite u Splitu

Djelatnici i učenici Osnovne škole Plokite pripremajući projekt VUKOVAR – VJEKOVNI GRAD NA DUNAVU željeli su iskazati duboko poštovanje i zahvalnost sudionicima Domovinskog rata.

Pozvali su u goste veterane legendarne 4.gardijske brigade koji su s njima podijelili iskustva i sjećanja na dane nacionalnog ponosa i slave, dane oslobađanja naše Domovine. S posebnim pijetetom i ponosom naši veterani su u prepunom atriju škole pričali o poginulim pripadnicima svoje brigade, njihovoj hrabrosti, humanosti i odanosti.

Najprije je okupljenima prikazan kratki film o akcijama „Zima“, „Maslenica“, „Južni potez“i „Oluja“. Nakon toga, pukovnik Marko Vukasović okupljene je upoznao sa povijesti 4. gardijske brigade, od njenog ustrojavanja i početne obuke do velikih vojnih uspjeha.
Potom su učenici braniteljima postavljali pregršt pitanja. Učenici su zaista pokazali veliko zanimanje za događaje tijekom Domovinskog rata, a  branitelji Marko Vukasović, Luka Oršulić i Miljenko Modrić – Miki trudili su se što jasnije i slikovitije odgovoriti na sva postavljena pitanja. Troje najzainteresiranijih učenika veterani 4. gbr nagradili su monografijama „4.gardijska brigada hrvatske vojske – Pauci“.

Svoju zahvalnost djelatnici i učenici Osnovne škole Plokite iskazali su posebnim darom, slikom ponosnog vukovarskog Vodotornja (rad naše bivše učenice Marine Mužinić) te su izrazili želju da ih članovi Udruge vetrana ponovno posjete.

DOĐIMO I POKLONIMO SE

kapelica dracevacSvakog prvog petka u mjesecu, u 09.00 sati u Spomen kapeli "Sveti Križ" - voj. Dračevac održava se Sveta misa zadušnica za sve poginule i umrle pripadnike 4. Gardijske brigade.

Poginuli pripadnici 4. GBR

Online monografija

korica monografija

Veteranska odora

upute o nosenje odore