Travanj 10, 2020

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

vrh desno2

Veterani 4.gardijske brigade održali sat povijesti na temu Domovinskog rata i ratnog puta 4. gardijske brigade

15. studenoga 2018. godine od 11.30 do 13.10 sati u osnovnoj školi Srinjine održan je sat povijesti o Domovinskom ratu i ratnom putu 4. gardijske brigade. Predavači ispred Udruge veterana 4. gardijske brigade bili su brigadir u miru Ivan Čikara, pukovnik u miru Milenko Jelić i satnik u miru Branko Šimić.

Veterani su oduševljeni srdačnim dočekom od strane ravnateljice gospođe Zrinke Mužinić Bikić te nastavnika povijesti gospodina Mate Delića kao i od učenika škole. Predavanje je izazvalo veliku pozornost učenika koji su iskazali ogromno zanimanje za izlaganje o tijeku Domovinskog rata i ratnom putu 4. gardijske brigade.

Najboljoj učenici i učeniku iz povijesti kao i gospođi ravnateljici dodijeljene su monografije 4. gardijske brigade za trajno sjećanje na posjet pripadnika udruge veterana četvrte brigade.

Prije predavanja, predavači su zapalili svijeću i pomolili se na grobu pok. Ivice Vuce koji je kao pripadnik 4. gardijske brigade položio život na oltar Domovine na prvoj crti bojišnice (Bistrina).

DOĐIMO I POKLONIMO SE

kapelica dracevacSvakog prvog petka u mjesecu, u 09.00 sati u Spomen kapeli "Sveti Križ" - voj. Dračevac održava se Sveta misa zadušnica za sve poginule i umrle pripadnike 4. Gardijske brigade.

projektza

Europska unijaSufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

O PROJEKTU

lenta eu

Online monografija

korica monografija

Veteranska odora

upute o nosenje odore