Svibanj 25, 2019

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

vrh desno2

Veterani 4. gardijske brigade održali predavanje u Osnovnoj školi "Manuš" Split

Veterani 4. gardijske brigade već tradicionalno na poziv ravnatelja i djelatnika osnovnih i srednjih škola, te dekana fakulteta na području Splitsko-dalmatinske županije održavaju predavanje o Domovinskom ratu i ratnom putu 4. gardijske brigade.

Tako su i 30. svibnja 2018. godine povodom Dana hrvatskih branitelja Grada Splita na poziv profesorice povijesti Dragice Reljić, veterani 4. gardijske brigade održali predavanje u Osnovnoj školi Manuš.

Svoja iskustva i doživljaje iz Domovinskog rata prenijeli su im dopredsjednik Udruge Miljenko Modrić-Miki, pukovnik Marko Vukasović i satnik Dragan Maretić i tako im dočarali ratni put 4. gardijske brigade uz multimedijalni prikaz pojedinih operacija.

Na oduševljenje predavača interes učenika je veoma pozitivan, s velikim zanimanjem su slušali predavanja. Radoznali ako i uvijek, učenici su imali puno pitanja koja su bila jako konstruktivna.

Učenici su proširili svoje znanje o Domovinskom ratu i još više osvijestili njegov značaj i važnost za sve nas, što je jako bitno jer upravo u našoj djeci vidimo budućnost Hrvatske.

DOĐIMO I POKLONIMO SE

kapelica dracevacSvakog prvog petka u mjesecu, u 09.00 sati u Spomen kapeli "Sveti Križ" - voj. Dračevac održava se Sveta misa zadušnica za sve poginule i umrle pripadnike 4. Gardijske brigade.

Online monografija

korica monografija

Veteranska odora

upute o nosenje odore