Ožujak 22, 2019

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

vrh desno2

Veterani 4. gardijske brigade na konferenciji udruga 9. centra znanja za društveni razvoj

Šesnaest udruga članica 9. Centra znanja za društveni razvoj Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva okupilo se 05. studenog 2018. godine na konferenciji u Domu specijalne policije u Zagrebu.

Tema Konferencije bila je „Iskorak hrvatskih branitelja i stradalnika iz Domovinskog rata u civilnom društvu.“

U prvom dijelu predstavnici svake od članica 9. Centra znanja u kratkim su crtama uzvanicima predstavili rad svojih Udruga.

Među uzvanicima bila je upraviteljica Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva Cvjetana Plavša-Matić, izaslanica Ministarstva hrvatskih branitelja Gorana Marić, izaslanik i savjetnik Ministarstva unutarnjih poslova Josip Mihaljević te izaslanica gradskog Ureda za branitelje Mirela Suknaić.

Drugi dio Konferencije „Sinergija udruga –smjernice za budućnost“, iskorišten je za predstavljanje znanstvenog istraživanja o uključenosti hrvatskih branitelja u društvo koje je provedeno u razdoblju od 2013. do 2015. godine. Rezultate istraživanja predstavila je mag.psych. Sandra Šućurović, ujedno i autorica knjige „Psihosocijalna prilagodba hrvatskih branitelja – individualni i društveni aspekt“

konfere udruga3

konfere udruga5

DOĐIMO I POKLONIMO SE

kapelica dracevacSvakog prvog petka u mjesecu, u 09.00 sati u Spomen kapeli "Sveti Križ" - voj. Dračevac održava se Sveta misa zadušnica za sve poginule i umrle pripadnike 4. Gardijske brigade.

Online monografija

korica monografija

Veteranska odora

upute o nosenje odore