Travanj 26, 2018

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

vrh desno2

Sat povijesti "Domovinski rat i ratni put 4. gardijske brigade" u srednjoj Ekonomsko-birotehničkoj školi u Splitu

10. studenoga 2016. godine u srednjoj Ekonomsko-birotehničkoj školi održan je sat povijesti o Domovinskom ratu i ratnom putu 4.gbr. Predavači ispred Udruge veterana 4.gbr brigadir u miru Ivan Čikara, pukovnik u miru Dražen Rajčić i pukovnik u miru Milenko Jelić srdačno su dočekani od strane djelatnika i učenika škole. Predavanje u prepunoj sali izazvalo je veliku pozornost učenika koji su iskazali ogromno zanimanje za izlaganje o tijeku Domovinskog rata i ratnom putu naše postrojbe. Kolika je bila pažnja govori i to da su u 20.10 sati učenici još uvijek u potpunoj tišini sa velikom pažnjom slušali izlaganje.

U svom izuzetno zanimljivom i opširnom izlaganju brigadir Ivan Čikara posebno se osvrnuo na izuzetno teške vremenske uvjete koji su vladali na Dinari, a u kojima je logistička postrojba na čelu sa pukovnikom Matom Raosom izgradila čitavo jedno malo naselje u kojemu su se čak odvijali i medicinski zahvati koji su u konačnici spasili život ranjenim i nastradalim gardistima.

Nakon predavanja, podijeljene su monografije 4.gbr i zbornici domoljubne poezije "Bojni blaženika na nebesima".
Potvrdno smo odgovorili na iskazanu želju ravnateljice škole gđe. Nede Bartulin da se u njihovoj školi ponovno održi ovakav sat i uputili je na predsjednika udruge veterana 4.gbr. gospodina Božu Zadru radi dogovora termina.

DOĐIMO I POKLONIMO SE

kapelica dracevacSvakog prvog petka u mjesecu, u 09.00 sati u Spomen kapeli "Sveti Križ" - voj. Dračevac održava se Sveta misa zadušnica za sve poginule i umrle pripadnike 4. Gardijske brigade.

Poginuli pripadnici 4. GBR

Online monografija

korica monografija

Veteranska odora

upute o nosenje odore