Lipanj 18, 2018

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

vrh desno2

Veterani 4. gbr na Vojno-redarstvenom hodočašću u Mariji Bistrici

Listopad 04, 2016

U nedjelju 2. listopada u organizaciji Vojnog ordinarijata u Republici Hrvatskoj održano je  24. hodočašće Hrvatske vojske, policije i branitelja u Mariji Bistrici.

Kao i prethodnih godina na hodočašću su uz brojne pripadnike svih rodova hrvatske vojske, policije, hrvatske povijesne postrojbe, branitelje i članove njihovih obitelji sudjelovali i veterani 4. gardijske brigade.

Na prostoru crkve na otvorenom blaženog Alojzija Stepinca misno slavlje započelo je svečanom procesijom i mimohodom stjegova – ratnih zastava postrojbi iz Domovinskog rata, djelatnih postrojbi policije i vojske te povijesnih postrojbi.
Koncelebriranu svetu misu predvodio je vojni ordinarij u Republici Hrvatskoj mons. Jure Bogdan.

Na hodočašću je prisustvovala i Predsjednica Republike i vrhovna zapovjednica OSRH Kolinda Grabar-Kitarović, zamjenik ministra obrane Tomislav Ivić, načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general-zbora Mirko Šundov, izaslanstva Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva branitelja, te drugi brojni civilni i vojni dužnosnici.

DOĐIMO I POKLONIMO SE

kapelica dracevacSvakog prvog petka u mjesecu, u 09.00 sati u Spomen kapeli "Sveti Križ" - voj. Dračevac održava se Sveta misa zadušnica za sve poginule i umrle pripadnike 4. Gardijske brigade.

Poginuli pripadnici 4. GBR

Online monografija

korica monografija

Veteranska odora

upute o nosenje odore