Svibanj 24, 2018

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

vrh desno2

DA SE NE ZABORAVI - Na Sućidru održana Sveta misa za poginule i umrle hrvatske branitelje

I ove godine, sada već tradicionalno, u župi sv. Andrije na Sućidru u sedmini za pokojne slavljena je Sveta misa za poginule i preminule branitelje iz te župe. Svetu misu za 36 poginulih i preminulih branitelja slavio je župnik don Ivan Čotić, na čiju je inicijativu i počela ova hvale vrijedna tradicija u zahvalu onima koji su svoje živote dali za sve nas.

Svojim sudjelovanjem i molitvom na poseban način župljani odaju zahvalnost svojim braniteljima. Sveta misa započela je ulaskom mladih koji su nosili 36 svijeća i slike branitelja za koje se slavila Sveta misa, a čitanje je čitao veteran 4. gardijske brigade, župljanin župe sv. Andrije Miljenko Modrić Miki.

Don Ivan je u svojoj homiliji istaknuo važnost ljubavi kroz žrtvu branitelja jer sama ljubav jest žrtva. Nakon homilije uslijedila je prozivka pojedinog branitelja uz napomenu gdje je služio. Prozivka je bila posebno emocionalno doživljena jer su članovi obitelji izlazili ispred oltara gdje im je veteran Miljenko Modrić Miki uručivao ružu i svijeću kao malu zahvalu i uspomenu na ovu svetu misu. Mnogi su pred oltar izlazili suznih očiju, ali s ponosnim srcem jer svi znamo da slobodu možemo zahvaliti upravo našim braniteljima.

Po završetku svete mise Miljenko Modrić je u ime veterana 4. gardijske brigade don Ivanu Čotiću uručio zahvalnicu za promicanje istine i vrijednosti Domovinskog rata, a don Ivan je zahvalio istaknuvši da mu je ovo od brojnih priznanja ipak najveće i najdragocjenije. Misi su također prisustvovali predsjednik Udruge veterana 4 gardijske brigade -  Božo Zadro, dopredsjednik Ivan Mršić i Čedomir Sovulj-Kenedi.

 

DOĐIMO I POKLONIMO SE

kapelica dracevacSvakog prvog petka u mjesecu, u 09.00 sati u Spomen kapeli "Sveti Križ" - voj. Dračevac održava se Sveta misa zadušnica za sve poginule i umrle pripadnike 4. Gardijske brigade.

Poginuli pripadnici 4. GBR

Online monografija

korica monografija

Veteranska odora

upute o nosenje odore