Srpanj 09, 2020

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

vrh desno2

Održan koordinacijski sastanak predstavnika udruga uključenih u Razvojnu suradnju Centara znanja za društveni razvoj u Republici Hrvatskoj

U Šibeniku, u razdoblju od 16. do 17. lipnja 2020. godine u organizaciji Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva održan je koordinacijski sastanak predstavnika udruga uključenih u Razvojnu suradnju Centara znanja za društveni razvoj u Republici Hrvatskoj.

U ponedjeljak, 15. lipnja 2020. godine upraviteljice Nacionalne zaklade Cvjetana Plavša- Matić uvodno se s par prigodnih riječi obratila svim predstavnicima udruga, a potom su predstavnici udruge po pojedinim Centrima znanja iznijeli izazove s kojima su se susreli u radu tijekom pandemije COVID -19. Na temelju iznesenog donesene su smjernice za budući model podrške organiziranom civilnom društvu u Republici Hrvatskoj.

Drugog dana Koordinacijski sastanak je bio usmjeren na unaprjeđenje djelovanja institucionalnog okvira za podršku razvoju civilnog društava u RH i strateškom okviru za sustavnu podršku, kao i mogućnostima financiranja organizacija civilnog društva u RH iz nacionalnih javnih izvora i fondova EU.

Trećeg dana na koordinacijskom sastanku predstavnici svih Centara znanja iznijeli su svoja mišljenja na temu „Odgovor civilnoga društva na krizne situacije društveno-ekonomskog razvoja RH“ te su javno raspravljali o Pilot programu „Potencijali zajednice s provedbom 2020.-2021.“

Uz predstavnike Nacionalne zaklade tijekom trodnevnog koordinacijskog sastanka u razgovorima sudjelovali su i Marko Pavić, ministar regionalnog razvoja i fondova EU, Helena Baus, ravnateljica Vladinog Ureda za udruge, te Danko Relić, predsjednik Savjeta za razvoj civilnog društva.

20200617 095725

DOĐIMO I POKLONIMO SE

kapelica dracevacSvakog prvog petka u mjesecu, u 09.00 sati u Spomen kapeli "Sveti Križ" - voj. Dračevac održava se Sveta misa zadušnica za sve poginule i umrle pripadnike 4. Gardijske brigade.

projektza

Europska unijaSufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

O PROJEKTU

lenta eu

Online monografija

korica monografija

Veteranska odora

upute o nosenje odore